Logical Volume devices missing?

Support for *nix systems, apache, mysql, etc

Moderator: 127.0.0.1

Logical Volume devices missing?

Postby antoni » Tue Oct 30, 2007 9:05 am

On our RS/6000 system with AIX 3.4 and 4 physical drives we had the boot disk
die. We replaced it and restored the system info from backups. The backups
were a bit old, but I don't think anything much had changed. It boots up fine
now, but it can't mount any of filesystems on the other 3 drives. For the
ones that don't mount in /etc/filesystems they all point to devices that
don't exist and I guess are logical volume devices because they look like
/dev/lvXX. I don't know AIX very well, I'm primarily a Linux guy.

Mounting doesn't work:

# mount /engr/worx
mount: 0506-324 Cannot mount /dev/lv09 on /engr/worx: A file or directory in
the path name does not exist.

lspv shows this:

# lspv
hdisk0 0002007800e1b8c4 rootvg
hdisk1 00020078b942dcb3 None
hdisk2 0002007881c3a32a None
hdisk3 000200787316e017 None

Appreciate any pointers toward what I need to do next? Am I right in
thinking that the logical volume table needs to be rebuilt to get the
/dev/lvXX devices created?

I don't have any AIX manuals either :)
antoni
n00b
n00b
 
Posts: 3
Joined: Tue Oct 30, 2007 9:00 am

Postby 127.0.0.1 » Tue Oct 30, 2007 12:02 pm

I don't know AIX myself, but let me point you to this excellent forum:
http://www.linuxquestions.org/questions/aix-43/
Good luck
User avatar
127.0.0.1
Mod
Mod
 
Posts: 1200
Joined: Sun Aug 15, 2004 11:07 pm
Location: East Lansing, MI


Return to Unix/Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron